ULJE DIVLJEG ORIGANA

Autor: hormonska_veza2,

Fenomenalno ulje za koje verujemo da ste svi već čuli – ulje divljeg origana! Toliko ljudi u mom okruženju je imalo (ili i dalje ima) crevnu kandidijazu, i svi oni se suočavaju sa zaista neprijatnim i bolnim simptomima koje ova gljivica donosi sa sobom. Verujem da ne grešim kada kažem da sam od gotovo svih njih čula da su probali ulje divljeg origana u nadi da će im pomoći kod tegoba koje imaju. Vrlo je agresivnog i ne baš prijatnog ukusa, ali kod mnogih je delovalo vrlo pozitivno na otklanjanje simptoma. Noviji podaci govore o tome da su antigljivična svojstva ulja po jačini gotovo izjednačena sa dejstvom nistatina i amfotericina B – vrlo snažnih konvencionalnih antigljivičnih lekova.
Koji je sastav ulja origana i koja dejstva poseduje?
Aktivna komponenta je karvakrol – supstanca sa moćnim antibakterijskim svojstvima. Vrlo je efikasna kod infekcija sojem Streptococcus, ali i mnogim drugim bakterijama. Streptokok izaziva ili doprinosi razvoju brojnih stanja i simptoma, kao što su akne, refluks kiseline, infekcije urinarnog trakta, bakterijske vaginalne infekcije, razni poremećaji varenja… Kod svih ovih stanja ulje divljeg origana može biti od pomoći.
Karvakrol takodje ima i značajna antivirusna i antiparazitska svojstva koja su dokazano vrlo efikasna u lečenju prehlade, gripa, oboljenja disajnih puteva, itd.

Ono što je sigurno jeste da postoji opravdan razlog zašto ovo ulje nazivaju najjačim prirodnim antibiotikom!