SUPLEMENTI CRNOG ORAHA

Autor: hormonska_veza2,

Ako niste čuli za ovaj orašasti plod – krajnje je vreme za to! Ovaj tip oraha je poreklom iz SAD-a i tamo se često koristi kao dodatak raznim poslasticama zahvaljujući interesantnom, zemljanom ukusu. A kako ima poprilično impresivan nutritivni profil koristi se za ekstrakciju važnih materija i kod nas je prisutan upravo u formi suplementa.


Koje dobre sastojke sadrži crni orah?


Prvenstveno, bogat je proteinima, koji su važni za izgradnju celog našeg organizma, a daju nam i osećaj sitosti i povezuju se sa gubitkom telesne mase.
Ima malo ugljenih hidrata, a glavni oblik u kom se nalaze su vlakna. Ona se takodje povezuju sa osećajem sitosti i zdravljem creva.
Bogat je fenomenalnim antioksidansima koji štite ćelije od oštećenja usled dejstva slobodnih radikala.
Pored svega ovoga saadrži i zdrave masti, vitamine i minerale, sve što nam treba!


Šta su povoljna dejstva crnog oraha?


Omega-3 masne kiseline, tanini i eleaginska kiselina povoljno deluju na zdravlje srca i smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Crni orah je i snažan borac protiv bakterija. Njegova ljuska ima odlična svojstva kada je u pitanju borba protiv bakterija, zahvaljujući prisustvu tanina.
Doprinosi smanjenju telesne mase – neke studije su pokazale da, ako želite da smršate, dobra je ideja da grickate orahe, jer su bogati zdravim mastima i duže ćete vas držati sitim.


Sve u svemu, vrlo interesantna namirnica i dobra ideja ako želite da uvedete nešto novo da grickate kao užinu, a da opet znate da ćete imati super benefite od toga.