RICINUSOVO ULJE

Autor: hormonska_veza2,

Ricinusovo ulje za sve zapaljenske procese!!!

Vekovima poznato, cak is starog Egipta, ricinusovo ulje se koristi za tretiranje koze i kose, antibakterijski, kao i za probleme digestivnog trakta ali pre svega kako bi se pospesio imuni sistem u borbi protiv raznih upala i ubrzalo zaceljivanje rana.

Sadrzi retku komponentu ricinoleinsku kiselinu i zbog toga ima siroku primenu u kozmetici i narodnoj medicini. Zbog svog sastava vaznu ulogu ima u tretiranju stanja kao sto su dijabetes, zapaljenski procesi, sposobnost ciscenja od toksina tj. sprecava bolesti jetre, slobodnih radikala i pomaze kod zaceljivanja rana i oziljaka nakon povreda ili operacija.

Glavni razlog zasto podrzava imuni sistem jeste njegovo blagotvorno dejstvo na limpfni sistem, pa tako pospesuje izbacivanje vode kao i otpadnog materijala sakupljenog u celijama. Uspesno tretira uvecane limpfne cvorove koji su posledica infekcija i sakupljanja otrova na pojedinim mestima u telu.

Osim sto pozitivno utice na imuni sistem kroz blagotvorni uticaj na limpfni sistem, pospesuje i cirkulaciju, hidrira kozu i zaceljuje rane, smiruje kontrakcije materice, pomaze kod porodjajnih bolova i pospesuje porodjaj, smiruje kozu usled preteranog suncanja ili crvenila dok suvoj i ispucaloj kosi vraca sjaj, pospesuje probavu i pomaze kod simptoma artritisa.
Zbog svog jakog anti inflamatornog dejstva preporucuje se kod PMS ili kod stanja kao sto je endometrioza.

Kako da napravite oblogu?

Nanose se direktno tople obloge ricinusovog ulja na bolno mesto.
Natopite pamucnu krpu ili peskir ricinusovim uljem i nanesite
na boljno mesto(zbog boje je vazno da zastitite garderobu dok to radite tj. najbolje je da sedite na starom peskiru), pricvrstite oblogu tako sto cete se obmotati folijom ili nekom drugom trakom i zatim preko obloge stavite termofor koji ce dugo drzati toplotu. Preporucuje se da drzite oblogu i po sat vremena, najbolje pred odlazak na spavanje dok citate neku lepu knjigu ili vezbate pravilno disanje.
Nestrpljivo cekam da cujem da li su vam ovakve obloge pomogle.