RICINUSOVO ULJE

Autor: hormonska_veza2,

Ricinusovo ulje za sve zapaljenske procese!!!

Vekovima poznato, čak is starog Egipta, ricinusovo ulje se koristi za tretiranje kože i kose, antibakterijski, kao i za probleme digestivnog trakta ali pre svega kako bi se pospešio imuni sistem u borbi protiv raznih upala i ubrzalo zaceljivanje rana.

Sadrzi retku komponentu ricinoleinsku kiselinu i zbog toga ima široku primenu u kozmetici i narodnoj medicini. Zbog svog sastava važnu ulogu ima u tretiranju stanja kao sto su dijabetes, zapaljenski procesi, sposobnost čišćenja od toksina tj. sprečava bolesti jetre, slobodnih radikala i pomaže kod zaceljivanja rana i ožiljaka nakon povreda ili operacija.

Glavni razlog zašto podržava imuni sistem jeste njegovo blagotvorno dejstvo na limpfni sistem, pa tako pospešuje izbacivanje vode kao i otpadnog materijala sakupljenog u ćelijama. Uspešno tretira uvećane limpfne čvorove koji su posledica infekcija i sakupljanja otrova na pojedinim mestima u telu.

Osim sto pozitivno utiče na imuni sistem kroz blagotvorni uticaj na limpfni sistem, pospešuje i cirkulaciju, hidrira kožu i zaceljuje rane, smiruje kontrakcije materice, pomaže kod porođajnih bolova i pospešuje porođaj, smiruje kožu usled preteranog sunčanja ili crvenila dok suvoj i ispucaloj kosi vraća sjaj, pospešuje probavu i pomaže kod simptoma artritisa.

Zbog svog jakog anti inflamatornog dejstva preporucuje se kod PMS ili kod stanja kao sto je endometrioza.

Kako da napravite oblogu?

Nanose se direktno tople obloge ricinusovog ulja na bolno mesto.
Natopite pamučnu krpu ili peškir ricinusovim uljem i nanesite na bolno mesto (zbog boje je važno da zaštitite garderobu dok to radite tj. najbolje je da sedite na starom peskiru), pričvrstite oblogu tako sto ćete se obmotati folijom ili nekom drugom trakom i zatim preko obloge stavite termofor koji ce dugo držati toplotu. Preporučuje se da drzite oblogu i po sat vremena, najbolje pred odlazak na spavanje dok čitate neku lepu knjigu ili vežbate pravilno disanje.

Nestrpljivo čekam da čujem da li su vam ovakve obloge pomogle.