KAKO DA PRIRODNO OTKLONITE BOL

Autor: hormonska_veza2,

Ukoliko osećate bolove, a ne želite da pijete lekove konstantno, danas vam donosimo neke korisne savete.


Začudili bi se kada biste shvatili koliko je prirodnih, jednostavnih stvari oko nas koje pomažu da nas nešto manje boli i da se osećamo sveukupno bolje.


Evo nekih od njih:


ISHRANA


Prvi i glavni faktor koji utiče na zapaljenja u telu i pojavu bola. Dominantan unos hrane biljnog porekla i izbegavanje šećera i prerađene hrane je ključno!


Što manje unesete supstanci koje izazivaju zapaljenja, manja će biti verovatnoća da će nešto što ste pojeli biti okidač za bol. A uz pravilnu ishranu ćete unositi i supstance koje imaju moć da smanje bolove.


KURKUMA


Kurkumin je najmoćnija supstanca koju možete da nađete u kurkumu. Ima moćna antioksidativna svojstva, smanjuje pojavu slobodnih radikala i upale. Takođe, stimuliše telo da proizvodi svoje antioksidativne enzime i tako posredno doprinosi smanjenju bolova u telu.


ARNIKA (BRĐANKA)


Ova biljka je dobro poznati analgetik, naročito među sportistima. Kada se nanosi na kožu, smanjuje bol, masnice i može da pomogne kod akutnih povreda.


Nanosite je u vidu kreme ili gela nekoliko puta na dan na bolna mesta (ne na otvorene rane).


TAMJAN


Već smo pričali na našim mrežama o tamjanu i njegovim fenomenalnim svojstvima. Smola tamjanovog drveta se koristi da suprumira hemijske reakcije koje izazivaju bol i zapaljenja.


BREZA


Lišće breze sadrži supstance koje deluju kao neki kortikosteroidi (koji se koriste kod endokrinih poremećaja, artritisa, kupusa, autoimunih poremećaja, i drugih).


Glavna aktivna supstanca je metil-salicilat koji je vrlo sličan acetilsalicilnoj kiselini koja ulazi u sastav aspirina. Smanjuje grčeve, bolove, pomaže kod gljivičnih oboljenja, pomaže da se izbaci višak vode iz tela… itd.


Da biste postigli najbolje efekte pijte čaj od breze nekoliko puta na dan.


DJAVOLJA KANDŽA


Ova biljka je fenomenalna kod problema sa jetrom i refluksom (vraćanjem kiseline iz želuca u jednjak). Može da smanji bol u zglobovima i da pomogne kod glavobolje. Može se nanositi u vidu gela ili piti u obliku čaja.


Pored svega ovoga, rad na svom duhovnom i mentalnom stanju koji uključuje JOGU, MEDITACIJU I KVALITETAN SAN može i te kako da doprinese smanjenju bola.


Takođe, vodite računa o tome da se HIDRIRATE i tako obezbedite svom telu dovoljno vode. Nije retka situacija da osećamo glavobolju samo zato što nismo uneli dovoljno vode preko dana.


Postoji toliko mnogo prirodnih lekova svuda oko nas koje možemo da iskoristimo za ublažavanje bola. Pronađite ono što deluje kod vas i uživajte u životu bez bolova.