BLAGOTVORNOSTI MAGNEZIJUM-BISGLICINATA

Autor: hormonska_veza2,

Ako se ne osećate baš tako dobro i na ivici ste živaca verujte nam da niste sami!


Nervoza može da se javi u mnogo različitih oblika. Počevši od stiskanja vilice i cupkanja nogama. Može da se javi i kao neuspevanje da zaspite dok vam je brdo misli u glavi i ne možete da se umirite.


A može da se javi i kao ubrzano disanje i osećaj da i najmanji stres može da vas odvede u paniku.


Uzroci nervoze i anksioznosti mogu da budu različiti:


-stresori iz našeg okruženja
-disbalans hormona
-poremećaj crevne flore i rada creva
-nedostatak nutrijenata
-genetski faktori
-različiti traumatični događaji iz detinjstva


…i mnogi drugi.


Ako je ovo vaš slučaj jedna od pametnih stvari koje možete da uradite jeste da polako redukujete simptome dok takođe radite na glavnom uzroku vaše nervoze ili anksioznosti.


Tim povodom, danas pričamo o magnezijum-bisglicinatu koji može biti odličan sastojak kod problema sa nervozom, poremećajem sna i simptoma PMS-a.


Zašto je magnezijum važan?


Učestvuje u preko 300 hemijskih reakcija u telu i neophodan je za dobro funkcionisanje srca, mozga, regulaciju šećera u krvi i još mnogo toga.


Nedostatak magnezijuma može da bude u pozadini mnogih simptoma, uključujući i anksioznost. Nažalost, nivoi magnezijuma u krvi ne odražavaju u potpunosti status magnezijuma u telu, pa rezultati mogu da budu zbunjujući.


Ishrana bogata namirnicama biljnog porekla, uključujući semenke i različite orašaste plodove može da obezbedi neophodnu količinu magnezijuma.


Ukoliko utvrdite da imate deficit magnezijuma u organizmu suplementi magnezijum-bisglicinata nekada takođe mogu biti od koristi, pa razmislite i o tome.


Magnezijum-bisglicinat predstavlja najbolji organski oblik magnezijuma, koji se mnogo brže apsorbuje od magnezijuma u jonskom obliku, pa naš organizam može više da ga iskoristi. Zato je ovaj oblik magnezijuma najbolji izbor za suplementaciju.