10 PRIRODNIH NAČINA DA OČUVATE LIBIDO

Autor: hormonska_veza2,

Svi znamo kako je divan osećaj kada veza tek počinje i osećamo tu snažnu hemiju. Imamo potrebu za stalnim fizičkim kontaktom sa svojim partnerom, bilo to samo držanje za ruke, zagrljaji, poljupci ili nešto još više od toga. Kako vreme prolazi nekada se desi da ta hemija polako jenjava i seksualna želja počinje da se gubi. Ne očajavajte! Postoji mnooogo stvari koje možete da preduzmete da očuvate strast u vašem odnosu. Zato vam danas donosimo čak deset stvari koje možete da preduzmete i prirodno očuvate libido.
Udobno se smestite, i krećemo!

  1. Prestanite da se nervirate – nije nam strano da stres igra ogromnu ulogu kada je libido u pitanju. Usled pojačanog stresa smanjuje se lučenje polnih hormona, a samim tim i seksualna želja. Nadjite vremena za šetnju, meditaciju, jogu ili bilo koju drugu aktivnost koja će vas relaksirati i odmoriti
  2. Gricnite po koju kockicu crne čokolade – čokolada sa 70% kakaa može da poveća nivo dopamina u mozgu, što će vam pomoći da se opustite, popravite raspoloženje i intenzivnije reagujete na stimulaciju. Smatra se da crna čokolada doprinosi pojačanom oslobadjanju serotonina u organizmu (hormon sreće), pa je zato često nazivaju i afrodizijakom
  3. Budite aktivni i vodite računa o svom izgledu – verujemo da je ovo jasno kao dan – način na koji razmišljate o svom telu definitivno utiče na način na koji razmišljate i o seksu. Sa porastom samopouzdanja značajno raste i libido, pokazuju studije. Ovo je i više nego dovoljna motivacija da konačno uplatite tu članarinu u teretani!
  4. Polako sa alkoholom i cigaretama – pušenje nepovoljno utiče na krvne sudove, a alkohol u većim dozama otežava dostizanje orgazma. Zato umereno sa ovim supstancama.
  5. Pričajte, pričajte – vrlo je važno da svakodnevno ciljano izdvojite vreme za kvalitetnu komunikaciju i uživanje sa partnerom. Ovo će sigurno povećati vašu emotivnu vezanost, a samim tim i seksualnu privlačnost.
  6. Unosite više “libido hrane” – banana, ostrige, koren cvekle, avokado… odlični saveznici koji vam mogu pomoći u očuvanju libida
  7. H2O – veoma je bitno da se hidrirate na pravi način. Neki od znakova dehidratacije mogu biti upravo umor, suvoća kože i sluznica i smanjena lubrikacija!
  8. San – niko se ne oseća seksi kada je umoran. Jedna velika stvar koju možete da učinite za sebe i partnera je zapravo vrlo jednostavna: dobro se naspavajte i odmorite. Ovo takodje smanjuje nivo stresa o čijem smo uticaju već pričali.
  9. Postoje neke “egzotične”, mada već I odomaćene biljke koje mogu pospešiti seksualnu stimulaciju: žen-šen, ginkgo, ašvaganda, maka…
  10. Poslednja i možda najvažnija stvar – trudite se da stalno održavate hemiju, čineći male, ali efikasne stvari u toku dana. Proučite šta vam prija (kao I vašem partner) I potrudite se da to inkorporirate u svoj seksualni život.

Mogućnosti su neograničene, a mi se nadamo da smo vam pomogli u nameri da ponovo oživite tu magiju izmedju vas. Ona to zaista i jeste!